Manifest Pride 2019: Som famílies a tot arreu

Fa 50 anys va néixer a Stonewall la llavor del respecte social per les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals.
En aquests 50 anys s’han aconseguit grans fites en drets, però sobretot en dignitat i en orgull.

La valentia i la visibilitat d’aquelles dones lesbianes, d’aquells homes gais i d’aquelles persones trans als aldarulls d’Stonewall s’ha vist ara recompensada amb el guany de drets socials i de drets civils que aleshores només podíem imaginar.

Sí. Ens vam atrevir a imaginar, ens vam atrevir a exigir respecte, ens vam atrevir a sacsejar consciències davant de la indiferència d’una societat profundament patriarcal i masclista. Ens vam atrevir a fer-li front a l’homofòbia. I, fins i tot, ens vam atrevir a tenir criatures i a educar-les en la igualtat i en el respecte envers els que són diferents.

Durant aquest somni, però, també vam patir malsons. La pandèmia de la SIDA, que ens va paralitzar davant del terror de la mort, les pèrdues irreparables, l’estigma social i la desprotecció legal ens van fer veure amb claredat que era fonamental aconseguir la protecció legal de les parelles LGTBI. Sense drets civils no existim, sense drets civils la nostra existència no té valor. Vam aprendre una gran lliçó, que va marcar un nou camí. Aconseguir protecció legal, ser ciutadans i ciutadanes amb dret a existir. I un cop assolit, això, assegurar també la protecció legal de les nostres criatures.

L’activisme de les famílies LGTBI és persistent, sense treva, actua a diari, a cada moment i a tot arreu. Poder existir ha significat també reinventar la família a la nostra manera, sense paradigmes, sense barreres, des de la igualtat i des del compromís. Hem diversificat la família i l’hem millorat! Sí! L’hem millorat! Prendre la decisió de tenir criatures mai és fàcil per les persones LGTBI. I tenir-les ens fa més fortes, i ens atorga un major compromís amb la societat i amb la lluita pels drets i les llibertats de les lesbianes, gais i persones trans.

I precisament pels nostres infants, i també per la resta de persones LGTBI, exigim que se’ns deixi d’invisibilitzar, que se’ns respecti i que se’ns consideri, i que els nostres models de família siguin presentats en la societat com a models igual de vàlids, amb tots els drets i reconeixements.

Per tot això, en aquest PRIDE BARCELONA 2019 les famílies LGTBI EXIGIM:
1. Que es respecti i es valori la diversitat familiar com a element de cohesió social.
2. Que es garanteixin de forma igualitària els drets reproductius i sexuals de les persones LGTBI en la sanitat pública.
3. Que es garanteixin els drets de filiació de les nostres criatures sense importar el seu origen a tota Europa.
4. Que s’estableixin convenis d’adopció internacional amb països no LGTBIfòbics.
5. Que es desenvolupin programes educatius en el marc de la coeducació, en els quals la realitat LGTBI sigui visible, coneguda i respectada.

Les famílies, amb els nostres infants, seguirem lluitant fins aconseguir la dignitat i el respecte que mereixem.